Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”: ”Majorarea fondurilor pentru întreținerea drumurilor naționale este obligatorie!”

- Pe Surse - ianuarie 15, 2021
cnair
Distribuie

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), consideră că majorarea fondurilor alocate anual pentru întreținerea drumurilor naționale este obligatorie, pentru desfășurarea în condiții optime a traficului rutier.

Construcția de autostrăzi și continuarea lucrărilor la proiectele aflate în derulare sunt extrem de importante, însă nu trebuie deloc neglijate programele de întreținere și reparații curente a drumurilor naționale și autostrăzilor, astfel încât să fie prevenire degradările accentuate și să nu fie pusă în pericol circulația rutieră.

CNAIR are, în total, circa 7.000 de salariați, dintre care doar circa 500 se ocupă de contractarea și derularea contractelor de investiții privind construcția de autostrăzi. Ceilalți muncesc pentru administrarea și întreținerea drumurilor naționale.

Întreținerea drumurilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi nu trebuie să aibă de suferit din cauza noilor investiții în construcția de autostrăzi, fără a minimaliza în vreun fel importanța acestora. Fondurile alocate anual pentru partea de întreținere trebuie să fie suplimentate! Consider că este necesară înființarea unui organism (departament în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii sau altă societate), în care să fie transferați cei care, actualmente, se ocupă de partea de construcție a autostrăzilor, a spus ing. Elena Răileanu, președintele Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”, angajat cu 37 de ani vechime în CNAIR.

Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu” reunește 4.700 de membri din cei aproximativ 7000 de salariați ai CNAIR.

Acesta reprezintă un apel ferm pentru majorarea fondurilor alocate în 2021 în vederea întreținerii în condiții corespunzătoare a drumurilor existente.

Service camioane
Comments are closed.