Senatorul Călin Matieș: Am adus două milioane de lei pentru Alba Iulia

- Politice - decembrie 21, 2022
Distribuie

Călin Matieș, senator PSD de Alba, a susținut o conferință de presă așături de colegii săi de partid, Mirel Vasile Hălălai, primarul orașului Teiuș, și Radu Cristian, consilier local în Sebeș.

Fiecare parlamentar, indiferent de partid, a putut să pună un amendament de 500.000 de lei pentru județul lui, în Proiectul pentru Bugetul de Stat din 2023.

„Fiecare parlamentar a putut să depună de 500.000 de lei pentru județul lui. Din partea altor trei colegi, din alte județe, am primit primit 1,5 milioane, astfel că am adus 2 milioane de lei pentru județul Alba”, a declarat Matieș.

Banii vor merge pentru trei obiective:

-1,7 milioane de lei pentru o creșă modulară cu 100 de locuri în Alba Iulia
-200.000 de lei pentru o mașină cu rampă pentru vârstnicii care au probleme de deplasare
-100.000 de lei pentru reabilitarea și redeschiderea școlii din Oarda de Jos (închisă în urmă cu cîțiva ani)

„Vorbeam cu primarul Băluță de la Sectorul 4, și spunea că o creșă (modulară) de 100 de locuri se ridică la 1,2 milioane de lei. E o pleașcă pentru domnul primar, și dacă domnul primar consideră că poate să creeze acest proiect, dar domnul primar trebuie să includă acești bani pentru o creșă nouă, modulară, în bugetul care va fi votat probabil în februarie. E nevoie de o creșă nouă în Alba Iulia. 260 de copii au fost refuzați, nu au avut loc în creșele publice, dar probabil mulți nu au depus cerere pentru copiii lor. Probabil că sunt vreo 400 de copii care n-au avut acces în creșele de stat”.

Concluzia senatorului Matieș: „Este o ostilitate a primarului față de tot ce am propus eu și colegii mei din Consiliul Local Alba Iulia. Banii aceștia (2 milioane de lei) pot fi folosiți de Primăria Alba Iulia, dacă se dorește acest lucru. Dacă nu, banii se pierd, adică se întorc la Trezorerie”.

Service camioane
Comments are closed.