SEMINARII WEB, un nou serviciu electronic al ANAF

chat
Distribuie

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dezvoltat un nou serviciu electronic, SEMINARII WEB, care va fi pus la dispoziția contribuabililor începând cu luna mai 2022.

Prin intermediul acestui serviciu unitățile fiscale vor susține sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes.

În luna mai temele seminariilor vor viza, în mod exclusiv, completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212.

Reamintim că, pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot obține informații și astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual
  • urmărind canalul de Youtbe al ANAF, unde vor fi publicate materiale video/modele de completare a Declarației unice.

Lista seminariilor ce se vor susține lunar și link-ul pentru înscrierea participanților se vor publica pe site-ul ANAF în secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribuabililor.

Serviciul comunicare, relații publice și mass media

25 mai este data limită până la care se poate depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212; acest proces este acum disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV) electronic, cu certificatul calificat de semnătură electronică emis de un furnizor acreditat.

Tot până la data de 25 mai contribuabilii îşi pot îndeplini obligaţiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat astfel:

  • prin virament bancar;
  • în numerar, în conturile deschise la Trezoreria Statului pe raza căreia aceştia îşi au domiciliul fiscal;
  • prin mandate poştal la subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
  • on-line cu cardul, prin intermediul platformei Ghişeul.ro care este interconectată cu serviciul Spaţiului Privat Virtual;
  • cu card bancar, la caseriile Trezoreriei Statului pe raza cărora îşi au domiciliul fiscal.

Pe site-ul ANAF sunt publicate conturile IBAN şi pot fi vizualizate accesând următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Con_IBAN_pf.htm.

Service camioane
Comments are closed.