Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite:”Consider foarte îngrijorător acest sistem foarte injust de distribuire de vaccinuri în lume!”

- Externe - martie 29, 2021
onu
Distribuie

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a criticat „stocarea” excesivă de vaccinuri împotriva COVID-19 de către ţările dezvoltate şi le-a îndemnat să le împartă cu restul lumii.

„Consider foarte îngrijorător acest sistem foarte injust de distribuire de vaccinuri în lume. Este în interesul tuturor să se asigure cât mai repede posibil şi în mod echitabil că toată lumea va fi vaccinată şi că vaccinurile sunt considerate un bun public mondial”. a subliniat Guterres.

Secretarul general al ONU a deplâns faptul că sistemul internaţional COVAX de ajutorare a ţărilor defavorizate este „în dificultate”, pentru că există „multă stocare de vaccinuri”, „limitări de exporturi”, iar COVAX duce lipsă de fonduri.

Potrivit lui Guterres, ieşirea din pandemie depinde de „posibilitatea de a vaccina cât mai repede posibil populaţia mondială”.

El a pledat în favoarea unui „mecanism impulsionat de G20 menit să pună în aplicare un plan de vaccinare mondială”.

Service camioane
Comments are closed.