Administratie

Se așteaptă Demisia de onoare din partea șefului Poliției Locale!

2 Mins read

Astăzi, viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu a vorbit pentru prima dată public despre problemele imense de imagine pe care le are Poliția Locală Alba Iulia în urma noului scandal în care este implicat directorul executiv Ilcu Daniel. După cum se știe, acesta a fost găsit la volanul uneia dintre mașinile aparținând Poliției Locale Alba Iulia, într-o stare de semi sau chiar inconștiență, în data de 17 decembrie 2020. Surse jurnalistice vorbesc de alcoolemie în jurul cifrei de 5 la mie, însă se pare că se încearcă o nouă mușamalizare a unei realități. La fel, poate fi vorba chiar și de o “lucrare” bine făcută, pentru că aceleași surse medicale ne-au declarat că este nevoie de o cantitate fie foarte mare de alcool, fie de un cumul de factori pentru a se ajunge la o alcoolemie atât de mare, cum a apărut în spațiul public.

La fel, din câte se pare, alcoolemia ar fi fost una imensă, însă toate datele oficiale în mod inexplicabil sunt ținute parcă la secret și toți reprezentanții instituțiilor abilitate se feresc să vorbească public pe acest subiect. Oare încearcă să se ascundă adevărul? Se vrea să fie scos basma curată șeful Poliției Locale? Sau omul chiar nu este vinovat, dar are mari emoții în a ieși public să o spună?

Conducerea Primăriei așteaptă demisia de onoare!

Prezent în cadrul unei conferințe de presă astăzi, viceprimarul Emil Popescu ne-a răspuns totuși și pe acest subiect extrem de controversat: „Este o situație pe care nu ne-am dorit-o. În momentul de față directorul Poliției Locale este în concediu medical. Avem însă o adresă din partea IPJ Alba prin care ni s-a adus la cunoștință că există un dosar înregistrat la Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, dar nu avem foarte multe informații. Dacă se confirmă ceea ce s-a discutat în presă, că directorul Poliției Locale a condus autoturismul instituției sub influența băuturilor alcoolice, atunci categoric este o pată pentru Poliția Locală și pentru municipiul Alba Iulia”.

Întrebat dacă se impune schimbarea conducerii, Emil Popescu ne-a declarat: “Repet, dacă se confirmă tot ce a apărut în presă, Într-o primă fază sperăm la o demisie de onoare din partea directorului Poliției Locale. Iar dacă nu, atunci se vor lua toate măsurile legale împotriva acestuia, începând cu sesizarea comisiei de disciplină”.

La momentul la care am întocmit acest material de presă, șeful Poliției Locale nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere.

COMENTEZI?