Salvamont România: Peste 80 de persoane salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, jumătate transportate la spital!

- Nationale - ianuarie 25, 2024
Distribuie

Într-o operațiune intensivă desfășurată în ultimele 24 de ore, salvamontiștii din întreaga țară au reușit să salveze peste 80 de persoane aflate în situații de urgență în zonele montane, potrivit informațiilor furnizate de Salvamont România.

Dispeceratul Național a înregistrat nu mai puțin de 83 de apeluri de urgență în acest interval, care au solicitat intervenția specialiștilor Salvamont. Municipiul Brașov a fost cel mai solicitat, cu 14 apeluri, urmat de Sinaia, cu zece solicitări.

Dintre cei salvați, impresionantul număr de 42 de persoane au fost transferate către serviciile de ambulanță sau SMURD pentru a primi asistență medicală suplimentară, în timp ce un individ a avut nevoie de transport aerian de urgență cu elicopterul SMURD către un spital specializat.

În plus, Salvamont a primit și 41 de apeluri care solicitau informații și sfaturi cu privire la diferite trasee turistice din zona montană și condițiile de schi în domeniile montane.

Situația subliniază importanța pregătirii adecvate și a respectării regulilor de siguranță în timpul activităților montane, având în vedere că un număr semnificativ de persoane au avut nevoie de asistență medicală din cauza expunerii la condiții dificile de vreme și teren accidentat.

Într-un comunicat, Salvamont îndeamnă turiștii și iubitorii de sporturi de iarnă să fie precauți și să se informeze în prealabil despre traseele pe care intenționează să le parcurgă, precum și să aibă echipament corespunzător pentru a face față provocărilor inerente mediului montan.

The post Salvamont România: Peste 80 de persoane salvate de pe munte în ultimele 24 de ore, jumătate transportate la spital! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.