Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Dezlegări

- Actualitate - aprilie 22, 2024
Distribuie

Mihnea Costachi reușește astfel cea mai buna performanță obtinută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Proba Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, Mihnea Costachi a obținut locul 4 general, precum și titlului de Maestru Internațional de Șah în proba de Dezlegări (după ce în 2023 obținuse titlul de Maestru FIDE în proba de șah – dezlegări).

În vârstă de 24 de ani, Mihnea deține titlu de Maestru FIDE Șah Clasic din 2014, respectiv titlul de Maestru Internațional de Șah Clasic din 2016.

Echipa României a fost în următoarea componență: Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În lunile următoare, Mihnea Costachi va participa la câteva competiții internaționale, inclusiv Campionatul Mondial de Șah – Proba Dezlegări, competiție care se va desfășura în luna iulie la Jurmala, Letonia.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.