S-a stins din viață interpretul de muzică populară Gabriel Nicolae Tuhuț din Abrud. Avea doar 47 de ani

- Actualitate - iunie 21, 2024
Distribuie

Astăzi, un om bun, un coleg deosebit și un artist unic în felul său, 𝐍𝐈𝐂𝐎𝐋𝐀𝐄 𝐆𝐀𝐁𝐑𝐈𝐄𝐋 𝐓𝐔𝐇𝐔𝐓̗, s-a grăbit să plece la cele veșnice! 😔

Cu multă tristețe, transmitem condoleanțe familiei îndurerate!

𝐃𝐫𝐮𝐦 𝐛𝐮𝐧 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐮𝐥𝐞 𝐬̗𝐢 𝐃𝐮𝐦𝐧𝐞𝐳𝐞𝐮 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐞 𝐨𝐝𝐢𝐡𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐏𝐚𝐜𝐞.

Noi te vom păstra în amintire!

NICOLAE GABRIEL TUHUȚ a fost solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” încă de la înființare, din anul 2007, și a reprezentant cu cinste zona Munților Apuseni pe plan național și internațional.

A fost colaborator al emisiunii Tezaur Folcloric din momentul obținerii Trofeului ,,Moștenitorii” organizat de Marioara Murărescu și TVR.

A câștigat de-a lungul timpului mari premii la cele mai importante festivaluri-concurs de interpretare a cântecului tradițional românesc, dintre care amintim: Premiul I la Festivalul ,,Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, Marele Premiu la Festivalul ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud, Trofeul Festivalului ,,Ion Cristoreanu” de la Cluj.

Alături de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal a înregistrat primul său album audio care cuprinde o reală moștenire folclorică muzicală din zona Munților Apuseni. (Centrul de Cultură „Augustin Bena” al județului Alba)

*În urmă cu trei zile, Nicolae Gabriel Tuhuț împlinise 47 de ani…

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.