ROADPOL SAFETY DAYS

- Din Judet - septembrie 21, 2021
alba
Distribuie

În perioada 16-22 septembrie 2021, la nivel european, se desfășoară operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

În acest context, polițiștii rutieri din județul Alba desfășoară acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor de circulație și ale consecințelor negative generate de acestea.

Polițiștii urmăresc combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Proiectul ROADPOL – Safety Days își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Menționăm faptul că, în județul Alba, de la începutul anului 2021 s-au produs 47 accidente rutiere grave, cu 23 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste au fost soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 44 de persoane.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Nu utilizați telefoanele mobile în timpul conducerii, cu excepția opțiunii ”mâini libere ”!
  • Nu lăsați liber în timpul conducerii volanul, ghidonul sau maneta de comandă a autovehiculului!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Service camioane
Comments are closed.