Răspuns nefavorabil la solicitarea de creare a unui centru de vaccinare anti-Covid la Abrud

- Stirile Zilei - ianuarie 14, 2021
covid
Distribuie

Am primit un răspuns nefavorabil la solicitarea de creare a unui centru de vaccinare anti-Covid la Abrud, a anunțat, joi după amiază, primarul Cristian Albu.

”Am trimis către autoritățile competente o notificare prin care solicitam introducerea Spitalului Orășenesc Abrud pe lista centrelor de vaccinare.

Considerăm că este nejustificat refuzul de a crea aici un centru, având în vedere că spitalul beneficiază de toată logistica și infrastructura necesare, fiind folosit și în prima etapă de vaccinare. Mai mult decât atat, în zona noastră este propus un centru doar la Câmpeni și considerăm că este insuficient pentru a acoperi întreaga zonă a moților.

Vom face toate demersurile necesare pentru ca populația să se poata vaccina aici, la Abrud, și sperăm ca autoritățile cu putere de decizie să regândească această hotărâre și să ne dea un răspuns favorabil”, a declarat primarul Abrudului.

Direcția de Sănătate Publică Alba a făcut următoarele precizări cu privire la situația de la Abrud: ”Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a propus ca Centrul de vaccinare al Spitalului Orășenesc Abrud amenajat pentru faza I a vaccinării să funcționeze și în faza II, însă acest lucru nu a fost posibil întrucât Spitalul Abrud nu a reușit să se organizeze, mai exact nu a reușit să își amenajeze un circuit pentru populație, distinct față de cel al bolnavilor internați. Autorizarea unei alte locații, în vederea vaccinării anti-COVID, nu a putut fi obținută de la Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) întrucât procentul persoanelor eligibile la vaccinare în faza II este scăzut în zona orașului Abrud.

Precizărm că județul Alba beneficiază de 6 centre cu 9 fluxuri de vaccinare, mai multe decât alte județe cu populație mai numeroasă.

De asemenea, este important de precizat că populația din Abrud poate opta pentru vaccinare în alte centre din județ, eventual la Centrul de la Câmpeni, care este cel mai apropiat din punct de vedere geografic. Pe măsură ce ce se va intra în etapa a II-a a fazei 2 de vaccinare și apoi în faza a 3-a de vaccinare, se are în vedere suplimentarea numărului de fluxuri de vaccinare din județ”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Service camioane
Comments are closed.