Politice

Radu Cristian:”Trăim vremuri foarte tulburi cu lumea ajunsă la disperare din cauza prețurilor la facturi iar guvernanții se joacă de-a alegerile în interiorul partidului. E pe principiul țara arde și cei mai importanți oameni din Republică joacă golf!”

3 Mins read
alba

COMUNICAT DE PRESĂ

1.Despre Proiectul de lege depus la Senat de către PSD cu privire la IMM-uri: Scumpirea gazelor naturale este principala îngrijorare a romanilor în prezent! Cu părere de rău, viitorul este sumbru și cu siguranță este tardiva acum orice acțiune întreprinsă pentru a evita bezna care se va așterne peste țara noastră în această iarnă. Puteam să evităm această situație? Cu siguranță dacă guvernanții noștri ar fi avut înțelepciunea de a preconiza aceste lucruri, dar când să mai existe timp de gândire, atata vreme cât tot ceea ce a contat a fost păstrarea puterii și lupta internă din cadrul partidului. Gândiți-vă la toate companiile pentru care energia este o componentă esențială în costul de producție. Concluzia, preturi mai mari pentru toate produsele, iar din cauza stocurilor acumulate de societățile comerciale și totodată din cauza imposibilității de plată a angajaților, vor rezulta disponibilizări în masă. O criză peste care majoritatea romanilor vor trece cu mare dificultate, în special în această iarnă, o reducere a veniturilor și o creștere a cheltuielilor care din păcate va lăsa urme adânci în buzunarele noastre. Mai dureros decât toate aceste lucruri, este pasivitatea celor care ne conduc în prezent și lipsa lor de reacție într – un moment de o însemnătate crucială pentru poporul român. Țara este într-o criză fără precedent și guvernanții am impresia că nu înțeleg repercusiunile creșterii prețurilor și tarifelor la energie, gaz și combustibili. S-a depus la Senat în acest sens un proiect de lege de către PSD pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii. Ce conține acest proiect? -un ajutor nerambursabil de 50% din cheltuielile suplimentare -Deducere din impozitul pe cifra de afaceri/profit, pe o perioadă de cel mult 3 ani, până la acoperirea a 50% din cheltuielile suplimentare eligibile. De unde vin banii. – Fondurile necesare pentru plata ajutorului nerambursabil se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei. Acest proiect de lege are ca principale obiective: – Compensarea cheltuielilor suplimentare ale IMM din cauza scumpirilor energiei – Evitarea insolvențelor și a falimentelor – Protejarea locurilor de muncă – Menținerea competitivității

2.Este strigător la cer ca banii publici să fie risipiți cu asa lejeritate, când în prealabil noi ne tot împrumutăm ca stat. Săracii noștri urmași o să plătească pentru toată risipa și degringolada făcută de actuala guvernare și ce este mai grav este că nimeni nu își asumă, toți aruncând vina unii pe ceilalți.

Despre ancheta DNA în privința achiziției celor 120 de milioane de doze de vaccin PSD a avertizat demult asupra achiziției aberante de vaccinuri decise de guvernul Cîțu. Ancheta DNA nu vine decât să confirme gravitatea situației. Cîțu trebuie să fie primul luat la întrebări de DNA pentru că el s-a pus în fruntea campaniei de vaccinare. Miniștrii USR-iști sunt și ei culpabili că vin abia acum să denunțe frauda cu vaccinuri – aveau obligația legală se sesizeze autoritățile atunci când au văzut ilegalitățile.

Premierul Cîțu și-a asumat personal conducerea campaniei de vaccinare și negocierile cu Comisia Europeană, el trebuie să răspundă de ce România se îndatorează masiv să plătească peste 1,5 miliarde de euro, pe 120 de milioane de doze de vaccin, în condițiile în care era nevoie de maximum 32 de milioane, dacă s-ar fi vaccinat, cu două doze, toată populația eligibilă de peste 12 ani. Au trecut peste 5 săptămâni de la explicațiile cerute oficial de PSD guvernului. În 16 August, PSD cerea oficial guvernului Cîțu răspunsuri la 5 întrebări cheie.

Chiar în nota de fundamentare a OUG privind ”valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID 19, achiziționate de statul român” ( se arată că România a semnat 4 contracte cu furnizorii de vaccinuri cu ”obligația de a cumpăra” potrivit tabelului de alocare convenit cu Comisia Europeană. În același document se arată că ” din vaccinurile autorizate la nivel european România a contractat deja 56.294.434 de doze care vor fi livrate până la finalul anului 2021”

Până în acest moment au fost utilizate 9.955.326 de doze de vaccin în toată țara

Alte câteva milioane de doze au fost donate/vândute/distruse pentru că expiraseră.

Putrător de cuvânt PSD Alba, Radu Cristian

COMENTEZI?