PSD Alba:”Alianța PNL și USR-PLUS din Alba Iulia scumpește factura la gunoi cu peste 27 %!”

- Politice - aprilie 7, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia au fost singurii care au votat împotriva creșterii prețului pentru deșeurile municipale nesortate, dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu albaiulienii sunt cei care trebuie să plătească pentru greșelile conducerii Consiliului Județean care a întârziat 6 ani deschiderea depozitului ecologic de la Galda de Jos.

Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa trebuie să găsească altă soluție, în această criză a gunoaielor, fără a scumpi cu 27% factura cetățenilor din Alba Iulia. Majorarea se va aplica atât persoanelor fizice și va varia în funcție de numărul membrilor din familie, cât și persoanelor juridice și instituțiilor publice.

În Consiliul Local Alba Iulia, PNL, USR și PLUS au votat proiectul de hotărâre care vizează creșterea tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubritate, respectiv colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor municipale.

Înțelegem situația disperată, căutăm soluții pentru rezolvarea ei, dar nu putem fi de acord ca toate greșelile administrative să fie decontate de albaiulieni, prin facturile lunare. Mai ales pentru această problemă care trenează de 6 ani.

În 2015 a fost închisă groapa neconformă de la Pârâul Iovului și, tot în acel an, trebuia să fie finalizată rampa ecologică de la Galda de Jos. Această investiție trebuie să corespundă normelor de mediu ale Uniunii Europene, colectării selective și a intrat în sarcina Consiliului Județean Alba.

În lipsa finalizării și operaționalizării acestui proiect, gunoiul din Alba a fost dus, în acest timp, în mai multe județe, fapt ce a generat costuri de transport care s-au regăsit în facturile noastre lunare pentru gunoiul menajer. Acum, deșeurile din Alba Iulia sunt transportate la depozitul din Oradea – care are taxe mai mari pentru operatorii din alte județe, iar factura noastră lunară crește cu 3 lei, fără a fi oferite explicații concrete și concise cu privire la această majorare.

În această situație, partidele politice de dreapta se arată lipsite de umanitate, nu au scuză și demonstrează că nu se gândesc deloc la cei mulți, la persoanele pentru care fiecare leu contează. Consilierii locali ai PSD Alba Iulia, Bogdan Medrea, Alin Stanciu, Dana Nanu și Narcisa Bărbuleț, vor veni cu un proiect de hotărâre care prevede scăderea facturii la gunoi, atât pentru familii, cât și pentru firme, de îndată ce rampa ecologică din Alba va fi funcțională.

Service camioane
Comments are closed.