PSD Alba Iulia:”Consilierii PNL și USR-PLUS Alba Iulia au votat creșterea tarifelor pentru serviciile de curățenie stradală!”

- Politice - mai 12, 2021
psd
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia condamnă cu fermitate votul dat de alianța PNL și USR-PLUS pentru creșterea tarifelor activităților specifice serviciului de salubrizare stradală, în aria municipiului, în contextul în care aceste prețuri ar fi trebuit să scadă după deschiderea haldei ecologice de gunoi de la Galda de Jos.

Este adevărat că s-a decis scăderea prețului la deșeurile menajere (după ce în urmă cu o lună factura albaiulienilor a crescut cu 27%, ca urmare a transportării gunoiului la depozitul din Oradea și plății taxei speciale pentru depozitare), însă la fel de adevărat este că aleșii locali ai PNL și USR-PLUS au votat, în ședința extraordinară de marți, mărirea tarifelor pentru serviciile de curățenie stradală, ceea ce este profund incorect și aduce noi costuri. Practic, pe de o parte, avem scăderi ale prețurilor la serviciile generale de salubrizare și, pe de altă parte, majorări, ceea ce este nedrept în contextul deschiderii depozitului de gunoi din județul nostru. Depozitul de la Galda de Jos ar fi trebuit să fie deschis din 2015, odată cu închiderea gropii neconforme de la Pârâul Iovului, iar în acești șase ani am plătit suplimentar pentru gunoi.

În ședința de marți a Consiliului Local Alba Iulia, când ar fi trebuit să avem scăderi ale tarifelor pe bandă rulantă, au crescut multe dintre prețurile activităților serviciului de salubrizare stradală: măturat mecanizat carosabil, măturat manual carosabil + trotuare, întreținere curățenie străzi, măturat mecanizat trotuare, precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri, curățat rigole manual și mecanizat, precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri din rampe necontrolate, ceea ce generează costuri totale suplimentare.

Consilierii locali ai PSD au solicitat prezentarea motivelor și explicațiilor care ar justifica această scumpire, prevăzută într-un proiect de hotărâre, pe care îl facem public, însă acestea nu au fost oferite. Alianța pe care am promis că o facem cu albaiulienii ne obligă să spunem întregul adevăr, să luptăm pentru respectarea drepturilor lor, să muncim pentru prosperitatea și dezvoltarea municipiului.

Aleșii PSD Alba au solicitat scăderea tarifelor pentru serviciile de salubrizare în toate localitățile din județ, în contextul în care săptămâna trecută a fost deschis depozitul ecologic de gunoi de la Galda de Jos, iar deșeurile nu mai trebuie transportate în alte județe (ceea ce genera costuri suplimentare de transport și taxe speciale de depozitare).

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia au solicitat și obținut, ca urmare a depunerii unui amendament asupra bugetului municipiului, achiziționarea pentru albaiulieni a 3 platforme de colectare a deșeurilor provenite din lucrările de construcții (renovare locuințe, reamenajare clădiri, construire imobile etc.) cu scopul de a fi eliminată depozitarea necontrolată pe spațiul public a deșeurilor rezultate din aceste activități.

Vom milita pentru respectarea politicilor de mediu, a colectării separate a deșeurilor menajere și pentru a avea un oraș mai curat. Nu vom fi niciodată de acord cu creșterea tarifelor și impunerea de noi taxe și impozite, atunci când toate acestea nu sunt justificate.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia:

Bogdan Medrea,

Alin Stanciu,

Narcisa Bărbuleț,

Dana Nanu.

Service camioane
Comments are closed.