PSD Alba derulează o amplă campanie de promovare a producătorilor locali: Cumpără din Alba! Cumpără românește!

- Actualitate - ianuarie 8, 2024
Distribuie

Partidul Social Democrat Alba derulează o amplă campanie de promovare a producătorilor locali, sub sloganul ”Cumpără din Alba! Cumpără românește”. Prin această inițiativă, PSD Alba și coordonatorul județean, europarlamentarul Victor Negrescu, își propun să sprijine economia locală, micile afaceri, producția internă și locurile de muncă din Alba.

Campania ”Cumpără din Alba! Cumpără românește!” a fost lansată în luna decembrie și de atunci a ajuns în toate zonele din județ. Membrii PSD Alba au promovat și susținut activitatea producătorilor locali, încurajând consumatorii să aleagă produsele românești și să sprijine astfel dezvoltarea comunității locale. Această campanie va continua pe întreg parcursul anului.

Prin cumpărarea de produse locale, cetățenii din Alba contribuie la creșterea economică a județului, deoarece banii cheltuiți rămân în comunitate și sunt reinvestiți în afaceri locale. De asemenea, sprijinirea producției locale înseamnă menținerea locurilor de muncă în zonă și crearea de noi oportunități de angajare pentru locuitorii județului.

Recent, europarlamentarul Victor Negrescu a promovat activitatea fermei de bovine Tutuian din Baia de Arieș care produce lapte de calitate superioară. ”Această fermă, care are în prezent 55 de vaci bălțate românești, a fost dezvoltată de o frumoasă si vrednică familie din Apuseni prin multă muncă și dedicare. Ideal ar fi ca autoritățile locale să sprijine antreprenorii din Baia de Arieș, însă, din păcate, nu au fost în stare nici măcar să pietruiască un drum deși există fonduri pentru astfel de proiecte. Oamenii din Baia de Arieș merită mai mult, oameni cu inițiativă și simț de responsabilitate față de comunitate, cum este cazul colegului meu Cristin Ștefan Toader. Cumpără din Alba! Cumpără românește! este un program în care cred, un proiect de promovare a producătorilor locali inițiat de Partidul Social Democrat”, a transmis Victor Negrescu.

Campania PSD Alba a ajuns și în localitatea Șibot, la întreprinderea familială Rădac Nicolae Vali, care produce o varietate de produse din fructe de pădure, cum ar fi sirop de zmeură, sirop de mure, dulceață de zmeură și mure, lichior și aperitive din zmeură și mure.

Campania ”Cumpără din Alba!” a ajuns și la Lupșa, la Paul și Claudia Goia, oameni gospodari care au dezvoltat o afacere frumoasă de panificație, cu produse proaspete și gustoase, ce poartă numele de ,,Brutăria La Natu”.

De asemenea, social-democrații au promovat și activitatea întreprinderii familiale deținute de Părău Emanuel, din comuna Almașu Mare, care produce produse apicole deosebite. Mierea de salcâm, mierea polifloră, mierea de rapiță, polenul și propolisul sunt doar câteva dintre produsele care pot fi găsite în oferta lor.

Nu în ultimul rând, PSD Alba a promovat și compania LactMont, din Munții Apuseni, deținută de antreprenorul Virgil Hanțiu. Aceasta este o fabrică de brânzeturi dezvoltată grație fondurilor europene. LactMont va colecta lapte de bovine de la fermierii din zonă și va produce produse montane ecologice. Este prima și singura fabrică de lactate din această zonă și va aduce bunăstare crescătorilor de animale din Apuseni.

O altă afacere locală frumoasă se află în comuna Blandiana, denumită Livada lu’ Matei, condusă de Răzvan Mihai Matei. Livada lu’ Matei se remarcă prin soiurile de înaltă calitate pe care le cultivă și prin rezultatele foarte bune obținute de la un an la altul.

Consumul de produse locale aduc beneficii nu doar afacerilor locale, ci și consumatorilor, deoarece aceste produse sunt proaspete, sănătoase, gustoase. De asemenea, cumpărarea de produse locale reprezintă o modalitate eficientă de a reduce impactul asupra mediului înconjurător. Prin reducerea transporturilor pe distanțe lungi și adoptarea practicilor agricole durabile, putem contribui la protejarea mediului și la promovarea unui stil de viață mai sustenabil. Fiecare achiziție de la producătorii locali contează și poate face o diferență semnificativă în lupta împotriva poluării.

Campania ”Cumpără din Alba! Cumpără românește” inițiată de Partidul Social Democrat Alba și coordonatorul județean, europarlamentarul Victor Negrescu, reprezintă un demers în sprijinirea producătorilor locali și a economiei locale. Încurajăm toți cetățenii să susțină această inițiativă și să cumpere din Alba, sprijinind astfel afacerile locale și promovând valorile autentice ale comunității noastre.

PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.