Protest masiv împotriva tarifelor exorbitante la apă: PSD Alba cere reducerea acestora sau demisia lui Ion Dumitrel

- Administratie - martie 13, 2024
Distribuie

Protest masiv împotriva tarifelor exorbitante la apă: #PSD Alba cere reducerea acestora sau demisia lui Ion Dumitrel

Peste 100 de persoane au 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭 marți, 12 martie, în fața sediului APA CTTA Alba, nemulțumiți fiind de tarifele exorbitante la apă potabilă și canalizare (15,42 lei/mc). În fața acestei crize, PSD Alba solicită 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐨𝐧 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐞𝐥 din fruntea Consiliului Județean Alba întrucât din cauza managementului său defectuos zeci de mii de familii din județ plătesc, lunar, facturi mai mari.

Îi solicităm lui Ion Dumitrel să explice unde sunt banii oamenilor și de ce plătim tarife la apă potabilă și canalizare mai mari, în Alba Iulia și județul Alba, decât în București, Constanța, Timișoara, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca sau Oradea, cu toate că județul nostru beneficiază de un bazin hidrografic foarte bogat.

Sub mandatul lui Ion Dumitrel, APA CTTA Alba a fost transformată într-o firmă de casă a PNL Alba. Dacă nu este în stare să asigure tarife decente și servicii corespunzătoare pentru populație, Ion Dumitrel trebuie să plece din fruntea Consiliului Județean deoarece Alba nu este propria lui moșie, iar vremea în care se puneau biruri pe oameni a trecut.

”Prețuri mai mici pentru apă potabilă și canalizare! Împreună cu peste 100 de colegi și cetățeni, am transmis mesajul nostru ferm conducerii APA CTTA SA. Vrem o companie publică depolitizată, cu un management eficient, care să asigure cele mai mici tarife posibile. Nu este normal ca în Alba să plătim mult mai mult decât în Cluj sau București, în timp ce compania publică se comportă precum o pușculiță de partid, plină de sinecuriști PNL-Dumitrel. Nu e normal ca cetățenii să fie arși la fiecare factură, în timp ce directorul companiei, domnul Ștefan Bardan, fost deputat PD și bun prieten al domnului Dumitrel, să aibă venturi mai mari decât Președintele României. Cetățenii din Alba cer această schimbare și, împreună cu ei, ne vom asigura că ea va avea loc!”, a transmis Corneliu Muresan, secretar executiv al PSD Alba.

Tarifele extrem de mari, la aceste utilități, practicate de 𝐀𝐏𝐀 𝐂𝐓𝐓𝐀 𝐀𝐥𝐛𝐚, 𝐩𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐚 𝐚 𝐝𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐨 𝐯𝐚𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 #PNL Alba. 𝐏𝐒𝐃 𝐀𝐥𝐛𝐚 𝐧𝐮 𝐭𝐨𝐥𝐞𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚 𝐦𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐚̆ și a acționat prin lansarea unei petiții, semnată până acum de 10.000 de oameni și prin înaintarea unui plan de măsuri către APA CTTA Alba pentru scăderea tarifelor.

𝐏𝐒𝐃 𝐀𝐥𝐛𝐚 𝐚 𝐩𝐨𝐫𝐧𝐢𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐝𝐫𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐚 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐩𝐚̆𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐜𝐚̆𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐚 𝐚𝐩𝐚̆ 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Reamintim că, potrivit strategiei de tarifare elaborată de către PNL Alba, prețurile la aceste utilități vor crește, în fiecare an, până în 2028.

Comunicat PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.