12 martie: Protest în fața sediului APA CTTA Alba pentru scăderea tarifelor la apă și canalizare

- Administratie - martie 12, 2024
Distribuie

Astăzi, 12 martie 2024, începând cu ora 12:00, în fața sediului APA CTTA Alba, va avea loc o acțiune de protest față de tarifele practicate pentru serviciile de apă potabilă și canalizare, față de managementul dezastruos al companiei publice, transformată într-o firmă de casă a PNL, față de indiferența cu care Ion Dumitrel și liderii PNL Alba îi tratează pe cetățeni și refuză să reformeze compania, continuând să-i ardă la buzunar, factură după factură.

Împreună cu cetățenii orașului vom cere public, în stradă, de la geamul șefilor PNL ai APA CTTA, scăderea tarifelor, depolitizarea companiei publice și implementarea unui program de management eficient.

Ion Dumitrel și PNL Alba trebuie să înceteze să administreze companiile de utilități publice precum niște pușculițe de partid, trebuie să înceteze să-i ardă pe cetățeni la buzunare cu tarifele uriașe practicate.

Tarifele în Alba și Alba Iulia sunt mai mari decât în toate cele 7 județe vecine: un metru cub de apă potabilă și canalizare este, în Alba Iulia și județul Alba, 14,15 lei (fără TVA).

Pentru aceste servicii, vecinii noștri plătesc astfel:
-cei din județul Sibiu plătesc 9,01 lei
-cei din Cluj – 10,55 lei
-cei din Bihor – între 10,49 lei și 12,21 lei
-cei din județul Hunedoara – între 9,22 și 13,06 lei
-cei din Vâlcea – 10,23 lei.

Tarife mai mici pentru aceste servicii sunt și în Arad și Mureș, potrivit datelor ANRSC.

Tarifele la aceste utilități vor crește procentual până în 2028 potrivit strategiei de tarifare elaborate de PNL: De la 1 ianuarie 2025 cu încă 2,9%. De la 1 ianuarie 2026 cu încă 3,75%. De la 1 ianuarie 2027 cu încă 1,24%. De la 1 ianuarie 2028 cu încă 3%.

De asemenea, în timp ce plătim cele mai mari tarife la utilități, șefii PNL trăiesc pe picior mare: directorul general al APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, a câștigat în 4 ani peste 7,5 miliarde de lei vechi, ajungând în 2022 să aibă venituri mai mari decât președintele României, Klaus Iohannis.

PSD Alba, prin vocea lui Corneliu Mureșan, a propus un program clar și eficient pentru remedierea acestor deficiențe, pentru scăderea tarifelor la apă și canalizare. PSD Alba și cetățenii județului vor cere, acum și în stradă, prețuri normale, decente, pentru serviciile la apă și canalizare.

Partidul Social Democrat Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.