Proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii” derulat al treilea an consecutiv la Cugir

- Pe Surse - noiembrie 22, 2021
alba
Distribuie

In data de 20 noiembrie, la Cugir, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

Prin acest proiect se dorește celebrarea evenimentelor din 20 noiembrie 1918, când Consiliul Național Român Central anunta convocarea Marii Adunari Nationale la Alba Iulia, adunare care avea sa implineasca nazuinta de unire a romanilor.

La la 103 ani de la marele anunt, in conditii de pandemie, momentul a fost rememorat si celebrat simultan in toate localitatile din judet, într-un mod unitar. La Cugir, primarul, Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, consilierul judetean Dan Chereches, administratorul public, Marius Jibotean si Directorul Centrului Cultural Cugir, Diane Dobrean au participat la depunerea unei jerbe la placa-simbol montata in urma cu trei ani pe frontispiciul primariei.

Pe aceasta placa de alama sunt gravate toate numele delegatilor din Cugir si localitatile limitrofe care au participat la Marea Adunare de la 1 Decembrie 1918.

Ca un act de credinta si recunostinta, in toate bisericile din oras, ca de altfel in intreg judetul, clopotele au batut de 102 ori in acelasi timp, pentru cinstirea celor care au infaptuit Unirea.

Service camioane
Comments are closed.