Proiect de lege: Agenții economici care își achită la timp birurile la stat vor beneficia o compensație de 10 la sută, pe modelul persoanelor fizice

- Actualitate - iulie 7, 2024
aloc
Distribuie

Am inițiat un proiect de lege, prin care agenții economici, buni platnici, care își achită la timp birurile la stat, să beneficieze de compensație de 10%, pe modelul unei persoane fizice care are această facilitate pentru impozitul pe apartament, casă, teren și mașină, dacă plătește, în primul trimestru.

Măsura pe care o propunem noi liberalii, presupune încurajarea plăților voluntare la buget, predictibilitate, combaterea evaziunii fiscale și respect față de mediul privat. Adică și drepturi, nu doar obligații. Din păcate, deși proiectul este susținut de Ministerul de Finante el este blocat de PSD și Marcel Ciolacu. Voi face tot ce îmi stă în putință, la începerea sesiunii din septembrie, să avem acest proiect transformat în lege.

Deși avem un acord cu CE pentru a trage parte din transa, cca 2 miliarde de euro și de a pierde eventual 700 de milioane pentru ca refuzăm să scădem plafonul la IMM-uri, dl Ciolacu refuză ca România să facă o cerere parțială. De ce? Pentru ca domnia sa vrea să aplice o lovitură fatală mediului privat, aparat de PNL.

Atacul PSD la adresa mediului privat, nu poate fi oprit decât de PNL. Este motivul pentru care am introdus amendamentul în legea bugetului ca guvernul Ciolacu nu poate majora taxele și impozitele în 2024. Soluția găsită de guvernul Ciolacu a fost să umble la acciza la carburanți și la tariful de distribuție, în cazul gazelor naturale.

Noi, liberalii, nu vom fi de acord cu modificarea cotei unice, nici cu alte majorări de biruri, dacă guvernul Ciolacu nu reduce la modul serios cheltuielile cu “statul gras”. Cum nu vom fi de acord niciodată cu naționalizarea pilonului 2 de pensii, pe care socialiștii de caviar au încercat din nou să îl naționalizeze.

Sunt linii roșii peste care PNL nu trece!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.