Programul Tranzitie Justa a fost lansat in Regiunea Centru

- Administratie - decembrie 7, 2023
Distribuie

”Fonduri europene pentru mediul de afaceri din judetul Mures prin Programul Tranzitie Justa” a fost denumirea evenimentului organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la Targu Mures, prin care a fost lansat Programul Tranzitie Justa (PTJ) Prioritatea 6 aferenta judetului Mures, Regiunea de Dezvoltare Centru, prin care aproape 280 milioane euro vor putea fi atrase in proiecte de dezvoltare la nivel local. Prezentarile sustinute au vizat informatii privind lansarea a doua Ghiduri de finantare nerambursabila. In total, mediul de afaceri din Mures va avea posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile in valoare de peste 84 milioane euro.

In data de 20 decembrie 2023 va incepe depunerea de proiecte in cadrul actiunii „Dezvoltarea intreprinderilor si a antreprenoriatului” – componenta „Investitii pentru dezvoltarea IMM care sprijina cresterea durabila si crearea de locuri de munca”, pentru care Autoritatea de Management pentru Programul Tranzitie Justa (AM PTJ) din cadrul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) a publicat Ghidul Solicitantului la inceputul lunii noiembrie.

In acest context, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului de Tranzitie Justa 2021-2027 – avand sustinerea Consiliului Judetean Mures si a Camerei de Comert si Industrie a judetului Mures – a organizat aceasta Conferinta regionala. Pe parcursul evenimentului, reprezentantii ADR Centru si ai MIPE au prezentat celor interesati si Ghidul Solicitantului din cadrul aceleiasi actiuni, pentru componenta „Sprijin pentru cresterea durabila a microintreprinderilor si crearea de locuri de munca”, care a parcurs procedura de consultare publica.

   ”Prioritatea 6 a PTJ vizeaza judetul Mures, singurul judet din Regiunea Centru care va beneficia de sprijin financiar prin intermediul acestui Program. In aceasta Conferinta am prezentat reprezentantilor mediului privat oportunitatile de finantare disponibile prin Programul Tranzitie Justa, dar si prin alte Programe coordonate de ADR Centru, conditiile de accesare a fondurilor, construind astfel un dialog direct cu grupurile tinta eligibile pentru finantare. Noi oferim constant informatii despre posibilitatile de dezvoltare a afacerilor, dar si despre posibilitatile de internationalizare a acestora. Acest program este foarte important pentru dezvoltarea intregului judet Mures si a Regiunii Centru. Tipurile de actiuni finantate se refera la dezvoltarea intreprinderilor si a antreprenoriatului; sprijinirea tranzitiei fortei de munca; energie verde accesibila si mobilitate nepoluanta. Vor fi finantate si ecologizarea si reconversia imobilelor afectate de activitati industriale, investitiile pentru reducerea substantiala a emisiilor poluante aferente productiei de fertilizanti chimici, precum si investitiile productive in intreprinderi mari, in domeniile identificate la nivelul Planului Teritorial de Tranzitie Justa”, a declarat domnul Simion Cretu, Director general ADR Centru, dupa ce incheierea evenimentului de la Targu Mures.

Service camioane
Comments are closed.