Programul Regional Centru: apeluri lansate, milioane Euro disponibili

- Din Judet - octombrie 4, 2023
Distribuie

La Sfantu Gheorghe, a vaut loc Comitetul de Monitorizare al Programului Regional Centru ‘21-‘27 care vizeaza 6 judete din Ardeal: Brasov, Alba, Sibiu, Covasna, Harghita si Mures.

Astazi s-au luat decizii legate de liniile de finantare pentru eficienta energetica a cladirilor publice, construirea de crese si gradinite, construirea de scoli, investitii in infrastructura pentru invatamantul profesional si tehnic, investitii in regenerarea urbana, crearea a doua platforme online pentru inovare deschisa.

De asemenea, in discutie sunt si proiectele care se vor etapiza (transfera) din exercitiul financiar ‘14-‘20 in Programul nou.

Pana in prezent, 11 linii de finantare (apeluri) au fost deschise, la nivelul regiunii Centru, in valoare totala de 755 milioane euro.

Pana la final de an vor fi deschise si alte linii de finantare UE din acest program dedicat strict regiunii noastre.

Incepand cu acest cadru financiar multianual, Programele regionale 8 la numar, insumand 11 miliarde euro) sunt descentralizate, respectiv sunt gestionate la nivel regional, nu in Bucuresti. Autoritati de Management sunt Agentiile pentru Dezvoltare Regionala.

Scrie Roxana Mînzatu

Service camioane
Comments are closed.