Prof. Elena Balea: Se apropie „majoratul” căminului cultural din Bistra

- Actualitate - aprilie 3, 2024
Distribuie

Invitată în emisiunea „La ordinea zilei” de la Radio HIT FM Alba, prof. Elena Balea a abordat mai multe subiecte privind comuna Bistra.

În ceea ce privește căminul cultural din Bistra, Elena Balea a precizat:

„Odiseea căminului cultural din Bistra a început în anul 2007 cu ceea ce trebuia să fie un frumos și elegant edificiu cultural.

Datorită faptului că această construcție îngrădește dreptul de liberă trecere spre propria gospodărie a unei familii în mai 2008 Primăria Bistra se confruntă cu un prim proces prin care se dă sentință priviind aprobarea servituții de trecere.

De menționat faptul că noua construcție a căminului cultural este amplasată pe locul vechiului cămin cultural.

La baza acestui proces dintre primărie și familia în cauză stă un document eliberat de Primăria Bistra 454/ 26.04.1996 , prin care se recunoaște dreptul de trecere a acestei familii prin curtea vechiului cămin .

Și de aici încolo procesele s-au ținut lanț timp de aproximativ 17 ani, perioadă în care s-au derulat aproximativ 60-65 de procese.

Având în vedere că primăria Bistra nu respectă această sentință judecătorească, în anul 2009 se instituie daune morale ,daune cominatorii, în valoare de 50 lei pe zi iar în anul 2010 este anulată și autorizația de construire.

În perioada 2018/2019 printr-o sentință judecătorescă și definitivă se majorează suma la 1.000 de lei /zi.

În prezent procesul se judecă în continuare cu toate că Primăria Bistra a achiziționat un teren lângă construcția căminului cultural cu scopul de a acorda acestei familii drept de trecere spre gospodărie, motivul pentru care se tergiversează este lesne de înțeles. Se încearcă tergiversarea pentru a nu se ajunge la o soluție finală în perioada alegerilor.

De menționat faptul că în anul electoral 2016 în ziarul Câmpeni INFO, dl. primar Gligor Traian a promis printr-o amplă campanie de presă spun eu, mincinoasă, prin care prezenta faptul că s-au realizat licitații în urma căruia se anunța îcheierea contractului de lucrări în cursul acelui an. Au fost minciuni, asta în condițiile în care nu mai avea autorizație de construire”.

Profesoara de istorie Elena Balea este candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Bistra.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.