Stirile Zilei

Primarul din Vințu de Jos și un administrator de firmă, reținuți de oamenii legii

1 Mins read
alba

Primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu, și un administrator de firmă au fost reținuți de oamenii legii.

Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat, luni, o percheziție la sediul unei instituții publice din județul Alba, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat cinci contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituției publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare – primire și ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Cu ocazia percheziției efectuate la sediul instituției, au fost identificate și ridicate documente care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

”Față de conducătorul instituției și față de administratorul societății comerciale a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de marți 23 februarie să fie prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate”, se precizează în comunicatul amintit.

UPDATE Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a decis, marți, cercetarea celor doi inculpaţi în stare de libertate cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

COMENTEZI?