Primăria Alba Iulia a depus cu succes un proiect care prevede amenajarea unui parc fotovoltaic și echiparea a 5 clădiri publice cu centrale fotovoltaice

- Administratie - noiembrie 10, 2022
Distribuie

Municipiul Alba Iulia este primul oraș din România care a depus cu succes un proiect în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020/Măsuri de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul Specific 11.2: Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul autorităţilor publice locale pentru amenajarea unui parc fotovoltaic și echiparea a 5 clădiri publice cu centrale fotovoltaice în Alba Iulia.

Proiectul a fost depus în data de 8 noiembrie 2022, prima zi de deschidere a apelului și are un buget total de 7.722.528,45 lei.

Scopul proiectului depus este construirea și operarea unui parc fotovoltaic, respectiv a unor centrale electrice fotovoltaice pe raza Municipiului Alba Iulia, pentru consumul propriu la nivelul a 5 clădiri publice și la nivelul sistemului de iluminat public.

În acest moment, costul pentru consumul de energie electrică pentru aceste clădiri publice și iluminat sunt suportate în procent de 100% din bugetul local.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.