Primăria Alba Iulia a achitat aproape o jumătate de milion de lei, destinați companiei de transport, cerând revenirea la acordarea gratuităților

- Stirile Zilei - martie 2, 2021
Distribuie

Primăria Alba Iulia a achitat, în cursul zilei de marți, o sumă de aproape jumătate de milion de lei către AIDA-TL, pentru a fi plătiți companiei private STP Alba Iulia S.A., care desfășoară activitatea de transport public călători în municipiul Alba Iulia.

Sumele au fost plătite în baza documentelor justificative și reprezintă gratuități pentru pensionari, elevi și persoane cu dizabilități, aplicabile contractului aflat în vigoare.

”Primăria Alba Iulia va continua să deconteze orice sume sunt justificate în mod legal, transparent și în conformitate cu prevederile contractuale.

Considerăm că actul unilateral al companiei de a restrânge accesul pensionarilor la gratuitatea oferită în conformitate cu prevederile legale este un abuz care sperăm să înceteze cât mai rapid.

Primăria Alba Iulia își va onora întotdeauna obligațiile, însă nu vom accepta ca banii albaiulienilor să fie risipiți ori cheltuiți în mod netransparent. Dorim totodată să aducem la cunoștința opiniei publice faptul că serviciul de transport public călători nu a fost niciodată în pericol de a fi sistat, chiar și în lipsa unui nou contract.

Transportul local este un serviciu de interes public a cărui continuitate este prevăzută de lege. STP Alba Iulia S.A. nu se afla nici o clipă în situația de a nu putea opera curse, în baza contactului vechi, chiar și fără ca un nou contract să fie semnat. Este o situație similară cu cea a serviciului de colectare a deșeurilor, acesta fiind furnizat de vechiul operator, chiar dacă licitația a fost câștigată de mai bine de doi ani de către o altă companie.

Suma virată astăzi, 446.000 lei, este dovada clară a faptului că actuala administrație își respectă obligațiile contractuale și că dorește un transport public funcțional, decent și corect. Ne manifestăm încrederea că operatorul STP Alba Iulia S.A. va găsi înțelepciunea de a pune capăt abuzurilor și de a respecta obligațiile contractului aflat în vigoare. Totodată așteptăm punctul de vedere al Consiliului Concurenței dar și cel al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, instituții cărora le-am sesizat sistarea gratuităților de către STP Alba Iulia S.A

Albaiulienii merită și vor avea un transport în comun performant, la standarde actuale, prietenoase cu mediul și la prețuri rezonabile. Vom negocia, în condițiile noului contract, optimizarea serviciului de transport public pasageri, încât să reducem la maxim risipa de bani publici.

Sperăm la intrarea, cât mai rapidă, în normalitate și ne cerem scuze albaiulienilor pentru neplăcerile avute”, au transmis reprezentanții primăriei albaiuliene.

Service camioane
Comments are closed.