Prima vizită la Alba Iulia a ambasadorului sud-corean în România

- Administratie - februarie 9, 2023
Distribuie

Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România s-a aflat astăzi în prima sa vizită oficială la Alba Iulia. Excelenţa Sa, domnul Rim Kap-Soo, a fost primit, începând cu ora 14.00, la Sala Unirii, de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. La întâlnire au mai participat administratorul public al judeţului Alba, Dan Popescu şi rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz.

Alba este primul judeţ vizitat de Excelenţa Sa după ce a participat, în perioada 7-8 februarie, la Bucureşti, la misiunea economică din Coreea de Sud, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie din această ţară, precum şi cinci din cele mai importante companii. Aşa cum a afirmat ambasadorul Coreei de Sud în România, misiunea sa este să promoveze România în ţara sa şi, în acelaşi timp, să deschidă calea pentru investiţii coreene în România.

Misiunea economică de la Bucureşti, precum şi vizita Excelenţei Sale, domnul Rim Kap-Soo în Alba Iulia, au avut loc în contextul vizitei oficiale în Coreea de Sud, din decembrie 2022, a premierului României, Nicolae Ciucă, din delegaţie făcând parte miniştri şi parlamentari români.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a făcut o prezentare a judeţului Alba, a potenţialului economic, cultural şi turistic, vorbindu-i, în acelaşi timp, ambasadorului Coreei de Sud, despre istoria şi tradiţiile noastre.

În urma discuţiilor, care au deschis calea unei viitoarei cooperări bilaterale, s-a stabilit că, în viitorul apropiat, o delegaţie de oameni de afaceri din Coreea de Sud va sosi în judeţul Alba, pentru a identifica domeniile pentru investiţii în câteva arii de interes, şi anume: apărarea naţională, infrastructura, industria alimentară şi serviciile pentru populaţie.

Purtător de cuvânt CJ Alba, Violeta Nica

Service camioane
Comments are closed.