Premiu internațional obținut de o tânără din Alba la Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt

- Evenimente - martie 31, 2021
premii
Distribuie

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” au obținut noi premii importante la concursuri online de arte plastice și de interpretare vocală, printre distincții regăsindu-se și un premiu I la Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt.

Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt s-a desfășurat în acest an on-line, din cauza pandemiei COVID-19, însă a reușit să atragă numeroși concurenți din 8 țări, printre care și România.

Premiul I la acest concurs i-a revenit tinerei Claudia Georgiana Zbutea, cursantă la clasa de Canto-Muzică Ușoară a Școlii de Arte și Meșteșuguri.

Tot în această perioadă, tânăra a obținut și trofeul la secțiunea muzică pop românească, categoria de vârstă 16 – 17 ani, la Festivalului Național de Interpretare și Creație „Dragobete pupă fete”- ediția a III-a, de la Ploiești.

În aceeași competiție, Maria Raluca Imbre a obținut și ea trofeul la secțiunea muzică pop internațională, categoria de vârstă 13-14 ani.

Ambele tinere studiază la clasa Canto – Muzică Ușoară din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba, fiind pregătite de profesorul Marinela Popa.

Un alt premiu important a fost adus în județul Alba de Tatiana Gabriela Popa, cursantă în anul II de studiu la clasa de Pictură a Școlii de Arte și Meșteșuguri, care a obținut o mențiune la a V-a ediție a Concursului Național de Arte Plastice „Nicolae Milord”, proiect derulat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Tânăra, care este pregătită de profesorul Ioana Raica, a participat cu lucrarea „Primăvara” la Secțiunea de grafică.

Service camioane
Comments are closed.