Premierul României obține 21% din încrederea publicului în privința Schengen, în timp ce doar 7% acordă credit președintelui Klaus Iohannis

- Pe Surse - ianuarie 29, 2024
Distribuie

Conform unui sondaj CURS desfășurat la nivel național în perioada 15-27 ianuarie, premierul Marcel Ciolacu este perceput ca fiind principalul artizan al integrării parțiale a României în spațiul Schengen. Rezultatele indică că 21% dintre respondenți îl consideră pe Ciolacu responsabil pentru acest proces, în timp ce doar 7% acordă credit președintelui Klaus Iohannis.

Sondajul relevă, de asemenea, percepția publicului asupra integrării parțiale în Schengen, cu 52% dintre respondenți considerând această evoluție drept mai degrabă o victorie, în timp ce 34% o cataloghează mai degrabă ca o înfrângere.

Metodologia sondajului a inclus un eșantion de 1082 de respondenți, cu vârsta de 18 ani și peste, reprezentând populația adultă rezidentă din România. Marginile maxime de eroare la nivelul întregului eșantion au fost de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate prin interviuri față-în-față, la domiciliul respondenților, în perioada menționată. Eșantionul a fost validat în conformitate cu ultimele date furnizate de Institutul Național de Statistică, iar datele au fost ponderate în funcție de vârstă.

Service camioane
Comments are closed.