Predarea amplasamentului pentru lotul 1 din cadrul primului proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia

- Administratie - octombrie 20, 2022
Distribuie

Joi, 20 octombrie 2022, la Alba Iulia a avut loc predarea amplasamentului pentru Lotul 1, „parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu, prin care va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Regimentul V Vânători, bulevardul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu, atribuit firmei S.C. Elis Pavaje S.R.L, cu o valoare de 28.693.035,22 lei fără TVA.

Pentru eliminarea disfuncționalităților existente, acum, pe aceste străzi, cum ar fi ambuteiaje în orele de vârf, viteză redusă de circulație a transportului public, lipsa pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor și prioritizarea transportului public, se vor realiza benzi dedicate transport în comun, vor fi reabilitate trotuarele și vor fi realizate piste dedicate exclusiv circulației bicicliștilor.

Pentru realizarea benzilor dedicate transportului în comun, a pistelor de biciclete și a unor trotuare cu adevărat practicabile, este necesară reconfigurarea spațiului existent de pe străzile enumerate mai sus. Lucrările pe acest loc vor începe la finalul săptămânii viitoare, din zona podului de peste râul Mureș, iar durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni.

Cu sprijinul Poliției Rutiere, executantul va realiza un plan de trafic, astfel încât aceste lucrări să creeze cât mai puțin disconfort pentru cei care tranzitează aceste zone, însă apelăm și la răbdarea și înțelegerea albaiulienilor în acest sens, fiindcă aceste proiecte vor aduce multiple beneficii locuitorilor municipiului Alba Iulia”, a anunțat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Service camioane
Comments are closed.