Poliția Română caută ofițeri pentru departamentul de combatere a criminalității organizate – „analiză și profil al drogurilor”

- Nationale - martie 20, 2024
Distribuie

Poliția Română lansează un apel pentru recrutarea de ofițeri specializați în combaterea criminalității organizate, cu accent pe analiza și profilul drogurilor, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov. Această inițiativă deschide uși pentru civilii dornici să se alăture forțelor de ordine, oferindu-le șansa de a deveni polițiști.

În total, sunt disponibile 400 de posturi în cadrul Poliției Române, care includ poziții atât pentru agenți cât și pentru ofițeri de poliție, precum și pentru personal contractual. Procesul de înscriere este deschis până pe 27 martie 2024, ora 16:00, fiind inclusiv în zilele nelucrătoare.

Ofițerii căutați vor fi specializați în diverse domenii critice, inclusiv combaterea criminalității organizate, analiza și profilul drogurilor, precum și în domenii precum criminalistică, ordine publică, reținere și arestare preventivă, poliție rutieră, conducere de câini, poliție transporturi și gestionare documente clasificate și arhivă.

– combaterea criminalității organizate – analiză și profil al drogurilor (15 posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara); – criminalistică (20 de posturi de ofițer de poliție, din sursă externă, în Constanța, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara); – ordine publică (10 posturi de ofițer, prin reîncadrare și 147 de agent, dintre care 7 prin reîncadrare și 140 din sursă externă, la IPJ Constanța); – poliție rutieră (94 de posturi de agent, dintre care 5 prin reîncadrare și 89 din sursă externă, la IPJ Constanța); – conductor câini (60 de posturi de agent de poliție, din sursă externă, la nivel național); – poliție transporturi (32 de posturi de agent, dintre care 6 prin reîncadrare și 26 din sursă externă, la IPJ Constanța); – secretariat, documente clasificate și arhivă (10 posturi de personal contractual, din sursă externă, la IPJ Constanța).

Pentru a îndeplini condițiile de participare, candidații trebuie să treacă cu succes prin etapele de selecție, care includ evaluarea performanței fizice și susținerea unui examen scris tip grilă.

Într-o declarație oficială, Poliția Română a confirmat că probele de evaluare a performanței fizice vor avea loc între 5 și 15 aprilie 2024, iar examenul scris va fi susținut pe 20 aprilie 2024. Pentru posturile de conducători de câini, anunțul de concurs va fi publicat în curând, în timp ce posturile pentru personalul contractual vor fi disponibile conform prevederilor legale.

The post Poliția Română caută ofițeri pentru departamentul de combatere a criminalității organizate – „analiză și profil al drogurilor” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.