Poliția Locală Alba Iulia ar putea amenda operatorul Salubris! Probleme GRAVE și la CMID Galda

- Pe Surse - iunie 3, 2021
Distribuie
  • 8 celule de compost din cele 18 nu funcționează!
  • Stația de epurare încă nu funcționează. Ce se întâmplă ACUM cu levigatul?!
  • Laboratorul de analize: NEFUNCȚIONAL!

Prezent în cadrul unei emisiuni la postul de radio Hit FM Alba, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Popescu a declarat că în perioada următoare va lua în considerare amendarea operatorului de salubritate care operează la nivelul municipiului reședință de județ.

Astfel, după ce Garda de Mediu a amendat Asocierea de firme RER Vest SA – Retim Ecologic Service SA, care operează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos, iar DSP Alba a amendat cu suma maximă de 10.000 de lei operatorul care colectează gunoiul menajer din Alba Iulia (Polaris M Holding SRL), este rândul Primăriei Alba Iulia să ia taurul de coarne.

Astfel, viceprimarul Emil Popescu a declarat că se are în vedere ca Poliția Locală Alba Iulia să facă o analiză exactă a tuturor zonelor inundate de gunoaie și să amendeze în consecință operatorul Polaris, pentru nerespectarea datelor contractuale: “sunt anumite disfuncționalități care se răsfrâng asupra cetățenilor, iar firma nu își face datoria. Au trecut 2 săptămâni de când se duce gunoiul la Galda de Jos, iar firma Polaris ar fi trebuit să prevadă anumite probleme care ar fi putut să se întâmple…La fel cum DSP a dat o amendă, la fel vom face și noi. Poliția Locală Alba Iulia are abilități în acest și o vom face, dacă situația nu se remediază urgent. Cetățenii sunt cei mai prejudiciați: se văd și cu gunoiul neridicat și cu facturile plătite conform contractului semnat de fiecare locuitor cu operatorul de salubritate”, a declarat viceprimarul Emil Popescu.

De asemenea, viceprimarul a mai dezvăluit și faptul că Polaris va suporta consecințele pentru toată situația creată, dar le-a și sugerat tuturor locuitorilor orașului și asociațiilor de proprietari că se pot îndrepta legal împotriva operatorului de salubritate, având în vedere că există un contract încheiat, care produce efecte juridice.

Probleme și disfuncționalități la CMID Galda

De asemenea, din informațiile noastre au apărut noi disfuncționalități la CMID Galda. Din spusele viceprimarului Popescu, 8 din cele 18 celule de compost de la Galda de Jos nu funcționează la acest moment… Adică aproape jumătate!

Iar din cele câteva funcționale și utilizate, este încă neclar ce se întâmplă cu soluția/levigatul rezultat în urma tratării chimice a compostului, din moment ce stația de epurare nu funcționează încă…

Acestea se adaugă la alte probleme care au apărut:

-lipsesc bateriile de la telecomenzile care pornesc utilajele de pre-sortare a deșeurilor (ciur);

-stația de epurare încă nu este funcțională;

-a doua linie de sortare nu este funcțională din lipsa unei piese care trebuie înlocuită;

-laboratorul este complet nefuncțional (nici măcar nu sunt angajați laboranți/chimiști etc.)…

-celulele de compost nefuncționale nu vor putea fi folosite o perioadă destul de îndelungată, până când CJ Alba nu va remedia problemele (se pare că instalațiile ar fi înghețat, dintr-o neglijență, în una din iernile trecute)

Service camioane
Comments are closed.