PNL si primarul Pleșa au încălcat legea si nu au afișat la blocuri indicațiile privind secțiile de vot

- Actualitate - iunie 9, 2024
Distribuie

PNL și primarul Gabriel Pleșa au o lipsă totală de respect față de alegătorii din Alba Iulia, în special față de seniori, pe care îi privează de informațiile utile și legale privind desfășurarea alegerilor de duminică.

În loc să își ceară scuze public pentru INCOMPETENȚA de care a dat dovadă „uitând” să afișeze informațiile privind secțiile de votare în cartiere și la scările de bloc, Gabriel Pleșa și PNL au croșetat un comunicat de presă în care spun că au afișat listele cu arondarea secțiilor de vot pe Facebook și pe site-ul primăriei. Apoi, cu aroganță maximă, arată că toți cei care nu utilizează internetul sunt din TRECUT.

Susțin, de asemenea, că au afișat listele electorale în stațiile de autobuz, însă am încercat cu unul dintre seniorii albaiulieni să descifrăm aceste afișe (puse în grabă, probabil după comunicatul PSD) și acestea sunt foarte greu de citit de o persoană de vârsta a treia.

Dacă primarul Gabriel Pleașa ar fi avut o urmă de respect față de persoanele în vârstă, ori față de cele care nu utilizează constant internetul, la avizierele blocurilor de locuințe, dar și în centrele cartierelor cu case, ar fi fost afișate secțiile de votare la care sunt arondați locatarii din imobilele respective.

„Legea nu stipulează nici o obligativitate de a afișa pe scările de bloc numărul secției de votare la care sunt arondați locatarii”, se arată în comunicatul PNL. Nu, stimate domnule încă primar, legea prevede că trebuie să îți faci datoria cu bună credință și iei toate măsurile necesare pentru ca alegătorii din Alba Iulia să fie informați. În urmă cu 4 ani, când îți doreai cu ardoare să câștigi fotoliul de primar, ai împânzit tot orașul cu afișe în care îndemnai oamenii să vină la vot. Acum, îți e frică de seniorii orașului și nu îi vrei la urne? O prezență redusă la vot avantajează întotdeauna primarul în funcție.

Așa cum, Gabriel Pleșa, împreună cu o parte din angajații din primărie, pentru care carnetul de partid ține loc de experiență, au lipit afișe electorale, cu imaginea candidatului și sigla, chiar înainte de ora începerii campaniei electorale, ceea ce contravine legii, la fel ar fi putut să lipească afișe cu informații relevante cu privire la secțiile de votare la care sunt arondați cetățenii, așa cum obligă legea.

A spune că astfel de informații se găsesc pe pagina de Facebook arată că PNL-iștii trăiesc într-o lume paralelă, care nu are de-a face cu realitatea. Legea spune foarte clar că numărul circumscripției electorale se aduce la cunoștința alegătorilor de către primar. Iar primarul Pleșa nu a fost în stare să se îngrijească de această responsabilitate, la fel cum nu a fost capabil să facă multe alte lucruri administrative care-i revin.

Ne întrebăm încă o dată: de ce nu îi vor PNL și Gabriel Pleșa pe seniorii din Alba Iulia la vot?

PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.