Plan de relansare economică în valoare de 222.9 miliarde de euro propus de guvernul italian

- Externe - ianuarie 13, 2021
plan
Distribuie

Guvernul de la Roma a adoptat în noaptea de marţi spre miercuri un plan ambiţios în valoare de 222.9 miliarde de euro pentru a stimula relansarea economiei italiene afectate de pandemia noului coronavirus.

„Consiliul de miniştri a aprobat #RecoveryPlan, cel mai mare plan de investiţii realizat vreodată în Italia”, a anunţat pe contul său de Twitter ministrul economiei Roberto Gualtieri. Acest plan, care trebuie prezentat Comisiei Europene până pe 30 aprilie, a divizat coaliţia de afaceri în privinţa priorităţilor şi a utilizării corespunzătoare a fondurilor europene.

Doi miniştri ai partidului Italia Viva, Teresa Bellanova (agricultură) şi Elena Bonetti (familie), s-au abţinut şi ar putea demisiona miercuri, ceea ce ar pune în minoritate în Senat executivul premierului Giuseppe Conte.

Premierul Giuseppe Conte a fost de acord să îşi revizuiască propunerea iniţială: fondurile alocate sănătăţii au fost crescute cu mai mult de jumătate iar cota investiţiilor a fost majorată, ridicându-se acum la 70%, faţă de 21% pentru stimulentele fiscale şi alte bonusuri.

Service camioane
Comments are closed.