Petiție pentru deschiderea curților școlilor și liceelor în afara orelor de curs

- Administratie - ianuarie 16, 2023
Distribuie

Anul trecut am inițiat o petiție pentru a deschide curțile școlilor și liceelor pentru copiii noștri, în afara orelor de curs.

Curțile școlilor și liceelor sunt spații publice unde copiii și tinerii pot să facă mișcare zilnic, unde pot practica sporturi de masă și se pot recrea într-un habitat sigur, pe terenurile de sport, DAR acestea rămân închise, „sub lacăt”, în afara orelor de curs.

La acel moment primarul a ignorat solicitarea și a dat vina pe o decizie CCR.

Între timp legea a fost modificată iar din 7 ianuarie este in vigoare o nouă prevedere prin care copiii vor avea acces pe terenurile de sport ale școlilor și după încheierea cursurilor sau în vacanțe.

Potrivit legii, autoritățile administrației publice, unitățile și instituțiile de învățământ, instituțiile sportive, precum și organismele neguvernamentale de profil au obligația să sprijine sportul pentru toți și sportul de performanță și să asigure condițiile organizatorice și materiale de practicare a educației fizice și sportului în comunitățile locale.


În cel mult 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii, respectiv până pe 7 mai 2023, toate unitățile de învățământ vor trebui să modifice actualele regulamente de funcționare, pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute.

Dacă până acum a ignorat solicitările noastre sper ca în cel mai scurt timp primăria Alba Iulia să ia toate măsurile pentru asigurarea accesului copiilor noștri pe terenurile de sport din curțile școlilor.

Mă întreb ce scuze mai găsiți acum?

Daniel Zdrânc, PSD Alba

Service camioane
Comments are closed.