PETIȚIE: Luați lacătul de pe școlile din Alba Iulia, în afara orelor de program!

- Pe Surse - august 23, 2022
Distribuie

Către Primarul Municipiului, Gabriel Codru Pleșa, membri Consiliului Local și Primăria Alba Iulia: Curțile școlilor și liceelor reprezintă spații publice unde copiii și tinerii pot să facă mișcare zilnic, unde pot practica sporturi de masă și se pot recrea într-un habitat sigur, pe terenurile de sport, DAR acestea rămân închise, “sub lacăt”, în afara orelor de curs.

Subsemnatul Daniel Zdrânc, în calitate de părinte și cetățean, alături de semnatarii prezentei petiții, prin acest demers civic, vă solicit să acționați cu celeritate și deîndată înspre punerea la dispoziția tinerelor generații a terenurilor de sport aflate în curțile școlilor, a zeci de mii de metri de spații publice care sunt în prezent, sub administrația locală.

În trecutul apropiat domnule primar, ați rezolvat această problemă stringentă la nivel declarativ, printr-un comunicat remis presei locale: ”Începând de astăzi, 9 martie, toți copiii din Alba Iulia vor putea alege să rămână sau să se întoarcă la școală, după orele de program. Da, la școală, dar la joacă! Curțile unităților de învățământ preuniversitar de stat din oraș vor rămâne deschise, pentru ca elevii să poată să se adune la o partidă de fotbal, baschet, sau orice alt sport. Să redescopere bucuria jocului în grup, a mișcării, să socializeze în aer liber, într-un perimetru pe care îl cunosc și unde se simt în siguranță.”, dar curțile școlilor ,zeci de mii de metri rămân, încă, “sub lacăt”.

Vă solicit, împreună cu semnatarii prezentei petiții, să faceți pasul înspre rezolvarea cu celeritate a acestei probleme stringente în mod concret și nu la nivel declarativ, haideți să deschidem “lacătul”, pentru a le oferi copiilor si tinerilor din Alba Iulia, zeci de mii de metri pătrați, unde, precum ați declarat, se pot juca și simți în siguranță.

Sedentarismul este astăzi un adevărat pericol în rândul copiilor, cauzând nu doar o creștere în greutate, ci și o serie de alte afecțiuni. Sănătatea copiilor care practică sport de mici este la un nivel optim comparativ cu a celor sedentari.
Deschiderea terenurilor de joacă și de sport ale școlilor vor încuraja tinerii și copiii să petreacă mai mult timp în aer liber, făcând mișcare.
#SePoateMaiBine

Daniel Zdrânc, tată și cetățean al Municipiului Alba Iulia.

SEMNEAZA Petiția. https://www.petitieonline.com/petitieluatilacataluldepescoliledinalbaiulia

The post PETIȚIE: Luați lacătul de pe școlile din Alba Iulia, în afara orelor de program! appeared first on Radio Hit FM.

Service camioane
Comments are closed.