Peste 400 de cicliști din 32 de țări, în competiție la Campionatul European de Mountain Bike desfășurat la Cheile Grădiștei

- Nationale - mai 10, 2024
Distribuie

Ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike (MTB) și-a dat startul la Cheile Grădiștei Fundata din județul Brașov. Cu o atmosferă marcată de o ploaie mocănească și o ceață încăpățânată, peste 400 de cicliști din 32 de țări s-au adunat pentru a concura în cele 13 categorii ale competiției.

Evenimentul care se va desfășura pe parcursul a cinci zile, între 8 și 12 mai, este organizat de Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Auchan România. Proiectul primește de asemenea cofinanțare din partea Consiliului Județean Brașov.

Printre cele mai așteptate competiții se numără cea de Ștafetă pe echipe (Team Relay), precum și cursele masculine și feminine de Short Track (XCC) și Cross Country Olimpic (XCO), la categoriile Juniori, Under 23 și Elite.

La categoria masculină de Elite XCO, se vor întâlni unii dintre cei mai importanți sportivi de pe scena internațională, inclusiv campionul european Vlad Dascălu, alături de rideri precum britanicul Charlie Aldridge, danezul Simon Andreassen și italienii Simone Avondetto și Luca Braidot.

În competiția feminină de Elită, sunt așteptate dueluri intense între sportive de top precum Pauline Ferrand-Prevot din Franța, Puck Pieterse din Olanda și Mona Mitterwallner din Austria.

La categoria Tineret (Juniori și Under 23), echipele naționale ale Danemarcei, Franței, Elveției și Italiei promit să ofere un spectacol de excepție, având în vedere istoricul lor de evoluții remarcabile la evenimentele continentale.

„Acest eveniment de nivel înalt vine într-un moment crucial, cu mai puțin de trei luni înainte de Jocurile Olimpice, consolidând și mai mult rolul central al ciclismului montan pe scena sportivă mondială”, a declarat Enrico Della Casa, Președintele Uniunii Cicliste Europene.

În semn de apreciere pentru curajul de a organiza în premieră un Campionat European în România, Enrico Della Casa a plantat lângă scena de la Cheile Grădiștei Fundata copacul cu numărul 43 din Pădurea UEC.

The post Peste 400 de cicliști din 32 de țări, în competiție la Campionatul European de Mountain Bike desfășurat la Cheile Grădiștei first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.