Peste 2.000 de posturi deblocate în domeniul sanitar și asistență socială!

- Nationale - februarie 23, 2024
Distribuie

Guvernul României a anunțat că va debloca peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și asistență socială, în urma discuțiilor cu sindicatele și Ministerul Sănătății. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că această măsură vine în contextul eforturilor de reducere a deficitului de personal medical în spitalele subordonate autorităților locale.

Decizia vine în urma unei serii de măsuri luate deja de Executiv pentru a face față crizei de personal din sistemul de sănătate. În ianuarie, au fost deblocate alte 7.600 de posturi, iar acum se adaugă aceste 2.000 de noi oportunități de angajare. Astfel, pentru anul în curs, autoritățile își propun să atragă aproape 10.000 de noi medici, asistente, infirmiere și personal sanitar în spitalele publice.

Premierul Ciolacu a subliniat că această măsură nu doar că va duce la servicii îmbunătățite pentru pacienți, ci va reduce și presiunea asupra personalului medical deja existent în spitale.

Memorandumul aprobat de Guvern prevede organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială din cadrul instituțiilor publice locale. Astfel, se propun pentru aprobare 706 posturi de medici, 88 de posturi pentru personal de cercetare, 746 de posturi de asistent medical, și alte categorii de posturi precum alt personal de specialitate medico-sanitar, personal cu studii medii, personal auxiliar, precum și muncitori și personal de deservire.

The post Peste 2000 de posturi deblocate în domeniul sanitar și asistență socială! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.