Peste 200 de trotinete electrice vor împânzi mun. Alba Iulia!

- Administratie - aprilie 9, 2021
Distribuie

Orașul Alba Iulia intră în rândul orașelor civilizate în ceea ce înseamnă atât mobilitatea nepoluantă a locuitorilor, cât și opțiunea de transport ECO a turiștilor în orașul Marii Uniri.

Peste 200 de trotinete electrice

“Este atât un mijloc de transport ecologic, cât și un mod agreabil de petrecere a timpului liber în Alba Iulia. Contractul nu implică niciun fel de cheltuială pentru bugetul local, ba mai mult compania va plăti, pentru că folosește domeniul public. Timp de 3 luni de zile conform înțelegerii pe care o avem cu compania, va exista o reducere pentru cei care folosesc acest mijloc nou și civilizat de transport. Încurajez cetățenii orașului să folosească acest mijloc de transport la Alba Iulia și cred că este un nou început pentru transportul public la Alba Iulia”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul mun. Alba Iulia.

De altfel, compania Lime își dorește să ofere o alternativă reală la cum se deplasează lumea, iar inițiatorii proiectului spun că amplasarea punctelor de ridicare/predare a trotinetelor e gândită în funcție de nevoile de mobilitate ale populației şi de rutele de transport public din municipiul Alba Iulia.

De altfel, vor fi peste 60 de puncte pe întregul traseu pe care se poate merge și care va acoperi practic întreg municipiul Alba Iulia.

Alexandru Coman, reprezentantul companiei Lime, cea care asigură practic acest serviciu de ride-sharing a prezentat și modul simplu de folosire a acestor trotinete electrice:

-pasul 1: descărcarea aplicației LIME-Your ride anytime pe smartphone (fie IOS, fie ANDROID)

-pasul 2: introducerea unui card bancar în app-ul LIME, iar acesta va fi debitat numai la finalul cursei pentru perioada folosită

-pasul 3: plecarea de pe loc se face după scanarea unui cod QR in partea de sus a ghidonului trotinetei

-pasul 4: la finalul călătoriei, aceasta poate fi lăsată oriunde pe trotuar, nu pe carosabil.

TARIFE:

în primele trei luni de la lansarea serviciului:

-costul de utilizare (deblocare/pornire) va fi de 2 lei,

-tariful pe minut va fi de 0,6 lei (60 de bani). 

După primele trei luni:

-costul de deblocare/pornire va fi de 3 lei,

– tariful pe minut va fi de 0,6 lei (60 de bani).

Abonamentul lunar va costa 9 lei, iar în acest caz nu se mai plătește deblocarea/pornirea (se plătește doar minutul de utilizare).

ASIGURARE ÎN CAZ DE ACCIDENT:

În caz de accident, trotinetistul este acoperit (indiferent dacă poartă sau nu vina unui eventual și nedorit accident auto) prin asigurările încheiate de firma LIME. Prin urmare, în taxa respectivă de transport este inclusă și asigurarea trotinetei.

De asemenea, fiecare dintre cele 200 de astfel de mijloace de transport este dotată  cu dispozitive GPS de înaltă acuratețe, pentru a fi localizată instant de compania de ride-sharing.

Trotinetele ating viteza maximă de 25km/oră și au o autonomie de circa 20 de km.

EXEMPLU COST: pentru 10 minute de utilizare trotinetă:

-2 lei deblocare+0,6lei X 10 min=8 lei! 

Service camioane
Comments are closed.