Peste 2.700 de articole pirotehnice confiscate de polițiștii din județul Alba

- Din Judet - decembrie 14, 2022
confisc
Distribuie

Polițiștii din Alba au continuat controalele pentru combaterea ilegalităților în domeniul comerțului și deținerii articolelor cu conținut pirotehnic. Peste 2.700 de astfel de articole au fost confiscate de la persoane din comuna Roșia de Secaș.

În cursul zilei de 13 decembrie 2022, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza localității Ungurei, comuna Roșia de Secaș, au depistat un tânăr de 22 de ani, care oferea, spre vânzare, articole cu conținut pirotehnic.

De la tânăr, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 2.400 de articole pirotehnice din categoria P1 precum și două baterii de artificii din categoria F2.

În aceeași zi, pe raza localității Roșia de Secaș, a fost depistat un tânăr de 24 de ani, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, din categoria P1.

Polițiștii au ridicat, 300 de articole pirotehnice din categoria P1, în vederea confiscării.

În ambele situații, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

Poliția reamintește:

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P.1, P.2, T.1 și T.2 nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

Service camioane
Comments are closed.