Din Judet

Peste 120 de conducători auto din județul Alba sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză

1 Mins read
oprit

Serviciul Rutier Alba a organizat, joi, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Unsprezece aparate radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 129 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 104 conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 6 conducători auto.

”Reamintim: Viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităţilor!

Viteza este una dintre principalele cauze de mortalitate, în ultimii ani.

Respectaţi regimul legal de viteză!”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

COMENTEZI?