PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ ȘI FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE

- Din Judet - aprilie 14, 2022
Distribuie

Astăzi, 14 aprilie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, dintre care 13 în județul Alba, 4 în județul Hunedoara și câte o percheziție în județele Argeș și Tulcea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări, a rezultat faptul că, de la începutul anului 2022 și până în prezent, mai multe persoane ar fi achiziţionat țigări, în afara antrepozitului fiscal și le-ar fi transportat și comercializat, fără ca acestea să fie marcate fiscal.

Totodată, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum acte de studii și documente care atestă starea de sănătate, pe care le-ar fi pus la dispoziția unor persoane, în schimbul unor sume de bani.

Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 13.344 de țigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate, precum și înscrisuri și tehnică folosită în activitatea infracțională.

6 persoane au fost citate și audiate, iar, față de un bărbat, de 34 de ani, din Cugir, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, 15 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La activități au participat atât polițiști din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cât și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Tulcea și Hunedoara, precum și jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Alba și Hunedoara.

Service camioane
Comments are closed.