Pe locul al V-lea în țară la nivelul de trai, Brașovul are un PIB de peste 60.000 de lei/persoană

- Nationale - martie 26, 2024
Distribuie

Potrivit unui studiu recent realizat de un grup de specialiști români și citat de HotNews, Brașovul se situează pe locul al V-lea în România în ceea ce privește nivelul de „bogăție”, având un PIB per capita de 60.891,45 de lei. Această poziție consolidată este semnificativă în contextul evoluției economice regionale din ultimii 20 de ani.

Cu toate că Bucureștiul conduce detașat clasamentul la capitolul PIB per capita, fiind urmat de Cluj, evoluția rapidă a acestuia din urmă este remarcabilă. În timp ce acum două decenii Clujul ocupa locul al cincilea în țară în ceea ce privește PIB-ul per capita, în prezent a depășit Ilfovul și se află în spatele Capitalei.

Totodată, Brașovul, în ciuda poziției sale solide în topul județelor, nu se regăsește în primele 10 locuri la capitolul creșterii PIB-ului, fiind devansat de orașe precum Timișoara și Ilfov. Totuși, nivelul ridicat de responsabilitate fiscală se remarcă în județele Timiș, Constanța, Cluj, Prahova, Brașov, Bihor și Iași, conform acelorași specialiști.

Aceste date reflectă dinamica economică complexă din diversele regiuni ale României și conturează un peisaj al dezvoltării regionale care evoluează rapid în ultimele decenii.

The post Pe locul al V-lea în țară la nivelul de trai, Brașovul are un PIB de peste 60.000 de lei/persoană first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.