Pe 30 septembrie 2023, ne revedem la Alba Iulia City Race!

- Din Judet - septembrie 12, 2023
Distribuie

Aleargă în ”Cealaltă Capitală”!

Ne vedem la Alba Iulia, acolo unde ”istoria își retrăiește gloria”!

Aflată la ediția a VIII-a, Alba Iulia City Race își propune ca întotdeauna să devină capitala alergării din România. Astfel, are programate 5 curse, una dintre ele dedicată special copiilor. Peste 800 de alergători sunt așteptați să ia parte la Semimaraton, Cros 10 km, Cursa Populară 5 km, Family Run și Kids Race.

Pe 30 septembrie, se va lua startul în patru curse pentru adulți, semimaratonul Star Transmission de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel (ora 10.00), crosul Star Assembly de 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel (ora 10.00), ambele curse ajungând pe impunătoarea colină care străjuiește valea Mureșului, semimaratonul chiar și pe vârful Mamut, și Cursa Populară de 5 kilometri și aproape 60 de metri diferență de nivel (ora 10.15). De asemenea, va exista o cursă în care se poate alerga în familie (necompetitivă), de 3 km (10.15), și una pentru copii (de fapt sunt mai multe curse, pe categorii de vârstă), de la ora 13.30, unde cei mici și cei tineri se pot distra în cadrul unor curse necompetitive create special pentru ei.

Peisajul spectaculos și impresionant, traseele minunate și rapide, pentru orice tip de alergător, și orașul primitor, cu oameni frumoși, nu sunt singurele beneficii pe care alergătorii le vor avea la Alba Iulia City Race, eveniment oferit de Primăria Municipiului Alba Iulia așa că pe lângă kitul generos pentru toți participanții care va cuprinde un tricou tehnic personalizat MIZUNO, primii dintre ei vor fi recompensați și cu premii în bani, bugetul total de premiere ajungând la 23.800 de lei. Se acordă și bonus-uri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.24.02 la feminin (Mădălina Florea, în 2022), dar și premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat și prima fată care ajung pe Vârful Mamut cât și pentru cel mai rapid alergător din județul Alba.

Toți alergătorii care termină traseele în timpul limită vor primi o medalie de colecție!

Se mai pot face încă înscrieri, exclusiv online, până pe 26 septembrie pe site-ul evenimentului: albaiulia.cityrace.ro 

Invităm doritorii de sport și mișcare în aer liber să își asigure din timp participarea la eveniment!

Program eveniment

Vineri, 29 septembrie

  • Începând cu ora 16:00, până la 21.00, are loc validarea înscrierilor și ridicarea kitului de participare de la Sediul fostului Comisariat din Piața Cetății Alba Carolina

Sâmbătă, 30 septembrie

  • Între 8:00 – 9:00 are loc validarea concurenților de la Semimaraton și Cros 10km, iar pentru cei de la cursele mai scurte până la 09.30.
  • La ora 10:00 se va da startul la Semimaraton Star Transmission 21km și Cros Star Assembly.
  • La ora 10:15 se va da startul Cursei Populare 5km și Family Run.
  • La ora 13:30 se va da startul la Kids Race, cursa copiilor.
  • În jurul orei 15:30 va avea loc festivitatea de premiere

Alba Iulia City Race este un eveniment al Primăriei Municipiului Alba Iulia, organizat de către Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia și Asociația Sport La Orice Vârstă, cu susținerea Consiliului Județean Alba și sponsorizat de către Star Transmission & Star Assembly.

Service camioane
Comments are closed.