Ocna Mureș: Câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” 2022

- Din Judet - octombrie 25, 2022
Distribuie

Duminică, 23 octombrie, a avut loc Festivalul Național Concurs de Folclor „Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

Organizatorii precizează faptul că evenimentul are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național material și imaterial, dar și promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România.

Câștigătorii concursului:

Marele Premiu: Vasile Raul Balogh – Alba Iulia
Premiul I: Georgiana Ioana Vesa – Ocna Mureș
Premiul II: Maria Daria Costea – Blaj
Premiul III: Cosmina Amalia Hîrșovescu – Motru, județul Gorj

În programul festivalului a evoluat și Ansamblul Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, alături de Virgil Moga și Rodica Dobrin.

Festivalul a continuat cu un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, dirijat de naistul Alexandru Pal, alături de interpreții Rodica Pop Seling, Teodora Zărnescu – Craiu, Alexandra Băcilă, Adina Popa, Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Bogdan și s-a încheiat cu un recital susținut de Denisa Ungureanu, tânără interpretă care a câștigat Marele Premiu la ediția din anul 2021.

Organizatorii Festivalului Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” sunt Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș, respectiv Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș.

Service camioane
Comments are closed.