O singură bandă are întotdeauna prioritate în sensul giratoriu!

- Nationale - februarie 28, 2024
Distribuie

Autoritățile din România au introdus o nouă regulă de circulație în sensul giratoriu în Codul Rutier 2024, schimbare care redefinește prioritățile în trafic. Potrivit noilor modificări, o singură bandă are întotdeauna prioritate în sensul giratoriu.

Într-o țară în care sensurile giratorii cu 2, 3 sau chiar 4 benzi de circulație sunt obișnuite, regulile anterioare impuneau șoferilor să respecte aceleași reguli ca și pe drumurile drepte, acordând prioritate celor care deja se află pe banda respectivă și semnalizând corect schimbarea de bandă.

Cu toate acestea, noua regulă aduce o schimbare semnificativă. Conform acesteia, doar banda 1 din sensul giratoriu va avea întotdeauna prioritate. Astfel, odată ce un vehicul a intrat în sensul giratoriu și se află pe banda 1, poate circula fără a fi obligat să acorde prioritate altor vehicule.

Instructorul auto Marian Croitoru oferă un sfat util pentru șoferi: „Cel mai bine e să te încadrezi pe banda 1 când circuli în sensul giratoriu. Astfel, poți părăsi mai ușor intersecția, indiferent că vrei să o faci pe la prima ieșire sau pe la a patra. Cei care circulă pe banda 2, de exemplu, trebuie să acorde prioritate celor de pe banda 1. Iar cei de pe banda 3 celor de pe benzile 1 și 2.”

Această modificare adusă în Codul Rutier urmărește să clarifice și să simplifice regulile de circulație în sensul giratoriu, încurajând o circulație mai fluentă și mai sigură în aceste intersecții.

The post O singură bandă are întotdeauna prioritate în sensul giratoriu! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.