O școală nouă, smart, la Ciugud

- Actualitate - iunie 5, 2024
Distribuie

Ce veste poate fi mai bună de ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI decât aceea că vom construi o nouă școală în Ciugud? Am primit oficial vestea că am câștigat 9 MILIOANE de euro fonduri europene pentru a construi o nouă școală în Ciugud.

Va fi o școală a viitorului: smart, verde și accesibilă oricărui copil. Este un proiect de suflet pe care vreau să îl implementăm ÎMPREUNĂ cât mai repede și să fie de folos multor generații de acum încolo.

Colegii mei din primărie au lucrat pentru acest proiect împreună cu o echipă de experți, coordonată de o persoană cu deficiențe de vedere. Prietenul nostru Ovidiu Tuduruță și-a folosit atât experiența în accesarea fondurilor europene, cât și ideile de a crea o unitate de învățământ cât mai accesibilă și pentru persoanele cu dizabilități. Cu această ocazie, lansăm o nouă provocare sistemului educațional din România: viitoarele școli trebuie să fie smart, verzi și accesibile pentru orice copil, indiferent de dizabilitatea pe care o are.

Îmi amintesc și acum cu plăcere că, în 2019, am deschis împreună la Ciugud prima școală smart din mediul rural din România, iar în câțiva ani ne-a rămas mică. Am decis să căutăm surse de finanțare pentru a construi o nouă școală și ne bucurăm că am reușit să câștigăm prin Planul National de Redresare și Reziliență peste 9 milioane de euro pentru acest proiect. Construim o școală a viitorului pentru comunitatea noastră, în care continuăm să îmbinăm în procesul educațional respectarea identității rurale cu folosirea tehnologie și inovației. Noua clădire va fi în totalitate independentă energetic și va folosi soluții inovative pentru producerea energiei, răcirea și încălzirea claselor, dar și pentru împrospătarea continuă a aerului din spațiile folosite de elevi și profesori.

E „Ziua Învățătorului”, așa că închei spunând un sincer „MULȚUMESC!” și „La mulți ani!” tuturor dascălilor care cultivă și cresc semințele educației în sufletele și în mintea copiilor noștri!

Și nu uitați: Nu lăsăm să moară școala de la țară!

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud #Ciugud_to_be_true #comUNITATE #educație

CMF: 24240273

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.