O nouă ediție a proiectului „RomânIA tradițională” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

- Evenimente - noiembrie 8, 2021
alba
Distribuie

Pentru iubitorii culturii tradiționale, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul de Resurse Academia Doamnelor, compartiment al Primăriei Muncipiului Alba Iulia și cu Asociația Transilvania Business Woman Alba Iulia, organizează în fiecare lună o întâlnire cu cultura tradițională și feluritele ei moduri de manifestare, în cadrul proiectului denumit sugestiv 3.22 RomânIA tradițională. În cadrul proiectului au loc o serie de evenimente ce urmăresc să aducă în atenția publică tradițiile, obiceiurile, ocupațiile, creațiile și gastronomia tradițională a județului Alba. Practic, fiecare ediție a proiectului 3.22 RomânIA tradițională urmărește valorificarea colecțiilor de carte de specialitate, în cadrul unor ateliere creative, pornind de la o temeinică documentație în bibliotecă și de la o temă dată.

Activitatea din această lună va avea loc online, pe pagina de Facebook a instituțiilor organizatoare și a partenerilor, în data de 15 noiembrie 2021, în intervalul orar 12:00-16:00. Tema lunii noiembrie este „Gastronomia tradițională la prinderea postului”. Programul va cuprinde recomandări de carte de specialitate, obiceiuri și tradiții culinare la prinderea postului Crăciunului și prezentarea unei rețete tradiționale de către Chef Cosmin Toma.

Activitatea face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, proiectul 3.22 RomânIA tradițională, și este parte componentă a Programului Managerial 2021-2024 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Service camioane
Comments are closed.