Numărul angajaților la stat în România a crescut la peste 1,3 milioane în decembrie 2023!

- Nationale - februarie 26, 2024
Distribuie

Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Finanțelor, numărul angajaților în instituțiile și autoritățile publice din România a înregistrat o creștere semnificativă în decembrie 2023, ajungând la peste 1,3 milioane de persoane. Acest lucru reprezintă o creștere de 13.500 de angajați față de începutul anului 2023.

Statisticile indică că 64% dintre acești angajați sunt în administrația publică centrală, iar restul sunt în administrația publică locală. Ministerul Educației se află în fruntea listei cu cel mai mare număr de angajați, urmat de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Finanțelor și Ministerul Sănătății.

Creșterea numărului de angajați este remarcată în mai multe domenii, inclusiv în instituțiile finanțate integral din bugetul asigurărilor sociale și cele finanțate din venituri proprii. Această expansiune a forței de muncă la stat poate reflecta modificări în politica de angajare a guvernului și poate avea implicări semnificative asupra bugetului și eficienței administrației publice.

The post Numărul angajaților la stat în România a crescut la peste 1,3 milioane în decembrie 2023! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.