Noi serii de copii, aflați în taberele din județul Alba, au primit informații utile pentru prevenirea victimizării din infracțiuni și pentru prevenirea consulului de droguri

- Pe Surse - august 23, 2022
Distribuie

În perioada 16 -19 august 2022, peste 300 de copii și adolescenți aflați în taberele din județul Alba au discutat cu poliţiştii Biroului Siguranță Școlară, cu cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean precum și cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, subiecte legate de siguranța lor.

Minorilor li s-a recomandat să fie foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu plece nicăieri împreună cu aceştia, să nu accepte să facă parte dintr-un grup de prieteni care au obiceiuri nesănătoase (consumă alcool sau tutun) și să nu cadă în capcana consumului de substanțe interzise.

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă, intr-o mai mare măsură, de comunicarea virtuală decât de cea față în față, de aceea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală. În spatele unei fețe prietenoase se poate ascunde o persoană care poate avea cele mai rele intenții, care îl poate transforma, pe un copil naiv, în victima sigură a unor infracțiuni grave.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi, să-şi trateze colegii cu respect şi toleranţă, să comunice civilizat și să nu dea curs provocărilor.

La activități au participat și Polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale și polițiștii Serviciului Ordine Publică, iar atmosfera a fost destinsă cu activități demonstrative în care au fost antrenați câinii de serviciu.

The post Noi serii de copii, aflați în taberele din județul Alba, au primit informații utile pentru prevenirea victimizării din infracțiuni și pentru prevenirea consulului de droguri appeared first on Radio Hit FM.

Service camioane
Comments are closed.