Noaptea minții la Alba Iulia: Mircea Hava se consideră ctitor al Palatului Principilor

- Actualitate - februarie 5, 2024
Distribuie

Plânge Bethlen Gabriel, lăcrimează Mihai Viteazul, suspină regina Isabella, Batthyany Ignațiu se ascunde de rușine, iar de Iancu de Hunedoara nu mai zicem nimic… când vede atâta măreție ca la baronul de Alba Iulia, Mircea Hava.

Mircea Hava (primar la Alba Iulia în perioada 1996-2019, dar anterior cu un scurt episod de primar și unul de viceprimar) se crede nici mai mult, nici mai puțin, ctitor al orașului Alba Iulia și al Palatului Principilor de la Alba Iulia:

„Istoria refacerii acestui palat, pentru că e, deja, istorie, ar putea avea propriul manual, cu suficiente capitole. În care merită consemnate toate luptele pentru preluarea inițială de la armată, care dacă s-ar fi făcut la timp ar fi însemnat o suprafață și mai mare restaurată, sprinturile lui Nicolaie Moldovan, în a cărui coordonare a stat scrierea proiectului, prin aeroporturi și colțuri de capitală pentru semnătura unui ministru pe un protocol, zile în care, cu optimismul frânt de aberații din legi și normative, ne străduiam să găsim alternativa și s-o impunem, o listă lungă de specialiști care să te ferească să strici ceea ce ți-ai propus să salvezi, spiritul revoltat al unora care se-mpotriveau și, azi, laudă finalitatea, plus munca unor oameni pe care refuz să-i numesc doar colegi ci, pur și simplu, ctitori”, a scris pe facebook Mircea Hava, fost primar PDL al Municipiului Alba Iulia, actualmente europarlamentar liberal.

Evident, Nicolaie Moldovan, fostul manager al Muncipiului Alba Iulia, își laudă fostul șef, dând share la auto-laudele baronului de Alba, Mircea Hava.

Sâmbătă, 3 februarie 2024, a fost inaugurat oficial corpul principal al Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia. Printre cei prezenți s-au numărat ministrul Culturii, Raluca Turcan, apoi Mircea Hava, europarlamentar PNL, precum și fostul ministru al fondurilor europene, dar și al finanțelor, Eugen Teodorovici.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.