Ninge Abundent în Diverse Zone din România: Drumuri Acoperite cu Zăpadă și Pericol de Polei!

- Nationale - ianuarie 8, 2024
Distribuie

Luni dimineața, România se confruntă cu un episod de iarnă puternic, afectând mai multe județe din țară. Drumurile din Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea sunt acoperite parțial cu un strat consistent de zăpadă, în timp ce în Brăila, Buzău și Maramureș se înregistrează șosele periculoase cu polei.

Centrul Infotrafic a anunțat că, din cauza vizibilității reduse, ninsoare și viscol puternic, a fost impusă restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Autoritățile acționează deja cu utilaje pentru deszăpezire.

Se semnalează că pe mai multe drumuri din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui și Vrancea, se circulă în condiții de iarnă, cu carosabil parțial acoperit de zăpadă. Echipele de intervenție sunt active, asigurând deszăpezirea pentru a menține circulația în siguranță.

În paralel, există riscul formării poleiului pe anumite artere din județele Brăila, Buzău și Maramureș, iar autoritățile au luat măsuri preventive, intervenind cu utilaje care distribuie material antiderapant.

În alte zone precum Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, și București, precipitațiile se manifestă sub formă de ploaie, iar carosabilul este umed.

Pe marile autostrăzi, cum ar fi A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, se circulă pe un carosabil umed, cu tronsoane unde plouă. Deși vizibilitatea este bună, autoritățile recomandă precauție sporită din cauza condițiilor meteo.

De menționat că din data de 4 ianuarie, restricții de tonaj au fost impuse pe DN 57, km. 122+900 de metri, între Moldova Noua și Nicolint, județul Caraș-Severin, din cauza unei porțiuni de terasament desprinse pe o distanță de 30 de metri.

Totodată, pe DN 28 Iași-Târgu Frumos, între Podu Iloaiei și Lețcani, județul Iași, a avut loc un accident între două autovehicule, soldat cu rănirea ușoară a patru persoane. Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri, iar intervenția echipajelor specializate este în desfășurare. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

The post Ninge Abundent în Diverse Zone din România: Drumuri Acoperite cu Zăpadă și Pericol de Polei! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.